A káptalantóti öko-piac (“Liliomkert” Káptalantótiban)


# 10. A káptalantóti öko-piac (“Liliomkert” Káptalantótiban) Észak-Balaton csodái” jelöltje.


A google térképen itt <<< (# szerkesztés alatt!) Aki arra jár vadássza már le a geo koordinátákat és küldje el nekünk hozzászólásban NYERHET VELE!
[Megtalálása 2 pontot ér!]

Azok számára, akiknek a nyaralás alatti táplálkozás nem szükségszerűen a többszörhasználatos étolajban sütött dolgokat jelenti, tehát az egészséges választás híveinek, vasárnaponként, (illetve újabban péntekenként délután 5 órától napnyugtáig) hívogató lehet a káptalantóti öko, avagy biopiac, más néven az ott található “Liliomkert“!

“Káptalantótin – Balaton-felvidék (szélesen vett Káli-medence) – vasárnaponként “illegális” öko, vagy bio-piac működik egy portán a helyiek és az arra vetődő turisták nagy örömére, a hatóságok tiltása ellenére: Harmathy Ildikót három éve szélmalomharcot vív a Hivatallal, hogy piacot üzemeltethessen.” – írtam egy éve, azóta a helyzet normalizálódott. A piaci napok igazi társadalmi eseményszámba mennek, élmény itt a piacozás, nem beszélve arról, hogy csupa kézműves és egészséges terméket vásárolhatunk frissen, de télire eltéve is.

A “Liliomkert” egy kis falusi piac Káptalantótiban. Minden árus saját maga termeli az áruját, nagyon finom zöldségeket, gyümölcsöket, sajtokat lehet venni, de kaphatsz házikenyeret, bort, tejet, süteményeket is. Sőt kézművesek is árulják portékájukat, fazekasok, kosárfonók, bőrösök, festők is vannak.
A piac vasárnap délelőtt van nyitva, 9 és 11 óra között van kint a legtöbb kofa.

Csak a hangulat miatt is érdemes kimenni. A mellékelt videó magáéért beszél. Az először arra járónak az az érzése támad, hogy az árusok, csak a közösségi együttlét kedvéért pakolják ki portékáikat. (A Heti Válsz korábbi cikke a piacról itt!)

Mivel e csodás balatoni szolgáltatásnak van saját weboldala, nem szaporítom a szót: aki egyszer “beleszagol” a “Liliomkert” miliőjébe, vagy vásárol ott magának, bizony könnyen visszatérő vásárlóvá válhat.

e-mail: harmathyildiko@vazsonykom.hu vagy harmathyildiko@gmail.com

tel.: 30/266 07 06  – nagyon gyatra a térerő, inkább küldj mailt!

cím: Káptalantóti Liliomkert ( a Zánka felé kivezető úton)
Káli-medence, Balaton-Felvidék
Badacsonytól 7 km, Tapolcától 7 km
Zánkától 13 km, Veszprémtől 49 km Keszthelytől 28 km.
És ne feledjük, mindez nem jöhetett volna létre Harmathy Ildikó (és segítői) kitartása és szívóssága, teremteni akarása nélkül
Reklámok

A káptalantóti öko-piac (“Liliomkert” Káptalantótiban)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s